Soda­rengöring

Tidsbokning via nätet

Ring telefonnummer & boka tid

Sodarengöring, egentligen kallad pulverrengöring, är en intensiv tandrengöringsbehandling. Metoden skulle kunna kallas för trycktvätt av tänderna. Efter pulverrengöringen känns tänderna angenämt glatta och rena. Med pulverrengöringen kan man avlägsna plack och ytliga missfärgningar. Metoden är dock inte optimal för alla slags missfärgningar. Samma slutresultat kan också uppnås med en ultraljudsapparat eller med pastarengöring.

Vem passar sodarengöring?

Pulverrengöringen passar alla som vill avlägsna missfärgningar och få ett skinande vitt leende med hjälp av en skonsam och snabb behandling. Behandlingen passar också alla som inte vill använda fluor, vilken pastan som används i pastarengöringen ofta innehåller. Pulvret som används i ingreppet dammar något, och därför rekommenderas behandlingen inte till exempelvis patienter med astma. Pulverrengöringen är en snabb, angenäm och trygg rengöringsmetod även i underhållsbehandlingen av tandköttssjukdomar. Med hjälp av behandlingen kan blödning från tandköttet minskas nästan lika effektivt som med traditionella handinstrument. Många patienter upplever att pulverrengöringen är ett angenämare ingrepp än behandling med handinstrument. Pulverrengöringen avlägsnar dock inte tandsten, som måste tas bort på andra sätt. Läsmer om användningen av metoden i behandlingen av tandköttssjukdomar i en multinationell forskningsstudie.

Boka en tid för rengöring av tänderna hos vår munhygienist genom att ringa tidsbokningen eller boka på vår tidsbokningssida. God munhälsa bygger på rena tänder.

Dela artikeln