Sooda­puhdistus

Varaa aika netistä

Soita numeroon ja varaa aika

Soodapuhdistus eli oikealta nimeltään jauhepuhdistus on hampaiden tehopuhdistus. Puhdistusmenetelmää voisi kuvata hampaiden painepesuksi. Jauhepuhdistuksen jälkeen hampaat ovat miellyttävän liukkaan tuntoiset ja puhtaat. Jauhepuhdistuksella voidaan poistaa plakkia ja pinnallisia värjäymiä, joskaan menetelmä ei ole paras tapa kaikkien värjäymien poistoon. Samaan lopputulokseen voidaan päästä myös ultraäänilaitteella ja pastapuhdistuksella.

Kenelle Soodapuhdistus sopii

Jauhepuhdistus sopii kaikille, jotka haluavat poistaa hampaidensa värjäytymät ja kirkastaa hymynsä hellävaraisesti ja nopeasti. Lisäksi se sopii henkilöille, jotka eivät halua käyttää fluoria, jota pastapuhdistuksessa käytettävä pasta usein sisältää. Toimenpiteessä käytettävä jauhe pölyää hieman, joten sitä ei suositella potilaille, joilla on esimerkiksi astma. Jauhepuhdistus on nopea, miellyttävä ja turvallinen puhdistusmenetelmä myös iensairauksien ylläpitohoidossa. Sen avulla voidaan vähentää ienverenvuotoa lähes yhtä hyvin kuin perinteisten käsi-instrumenttien avulla. Jauhepuhdistus koetaan usein miellyttävämpänä toimenpiteenä kuin käsi-instrumentointi, joskaan jauhepuhdistin ei poista hammaskiveä, ja se täytyy poistaa muilla keinoin. Lue lisää menetelmän käytöstä iensairauksien hoidossa laajasta monikansallisesta tutkimuksesta.

Varaa aika hampaiden puhdistukseen suuhygienistiltämme soittamalla ajanvaraukseen tai varaamalla aika ajanvaraussivustoltamme. Puhtaat hampaat ovat suun terveyden perusta.

Jaa artikkeli