Estetisk tandvård

Tidsbokning via nätet

Ring telefonnummer & boka tid

Estetisk tandvård hjälper patienten att få vackra tänder och ett vackert leende. Problem med leendet kan påverka det första intrycket och i värsta fall självkänslan. Problemen kan vara t.ex. tändernas färg eller ställning. Leendet får gärna reflektera den egna personligheten. Med estetisk tandvård korrigeras endast de störande detaljerna. Eventuella inflammationer i munnen bör dock först behandlas innan den estetiska vården. Man bör även ha i åtanke, att bettfunktionen går före de estetiska problemen.

Ett vackert leende och en frisk mun

Utgångspunkten för den estetiska tandvården är alltid en frisk mun, på basen av vilken man sedan kan bättra på det allmänna intrycket. Den viktigaste delen av estetisk tandvård är regelbunden och god hemvård. Tandhygienisten och tandläkaren ger råd om de bästa redskapen och den bästa borstningstekniken. Inflammationer i munnen bör behandlas innan estetisk tandvård kan påbörjas. På detta sätt bibehålls resultaten av behandlingen.

Påverkan på självkänslan

Ett vackert leende ger ett bra första intryck. Den egna självkänslan och självförtroendet ökar betydligt när eventuella problem med tändernas utseende korrigeras. Rena, friska och vita tänder uppmärksammas både på arbetsmarknaden och i andra sociala situationer. Ge dej själv tillåtelse att visa upp ett representativt och vackert leende redan vid första mötet.

Vårt syfte hos Tandläkarna i Kurtenia är att ge våra kunder en frisk mun och ett naturligt vackert leende. Boka tid till vår mottagning, så kan vi tillsammans och utifrån dina egna önskemål planera din individuella tandvård.

Vårdmetoder

  1. Blekning av tänderna på tandläkarmottagningen eller hemma
  2. Laminering av tänder (skalfasader eller porslinsfasader)
  3. Korrigering av tändernas felställning med hjälp av tandreglering, laminat eller kronor
  4. Utbyte av missfärgade eller mörka plomber mot tandfärgade
  5. Korrigering av tändernas form med laminat eller plast
  6. Ersättning av saknad tand eller tänder med implantat, brygga eller protes
  7. Tandköttsoperationer för omformning av tandkött
Dela artikeln