Hampaiden puhdistus

Ammattimainen hammaslääkärin tai suuhygienistin tekemä hampaiden puhdistus saa hampaat näyttämään siisteiltä ja tuntumaan liukkailta. Hammaskiven poiston jälkeen puhdistuksessa keskitytään poistamaan värjäymiä ja plakkia. Hampaat värjäytyvät tyypillisesti juomista kuten kahvista, teestä ja punaviinistä. Muita värjääviä ruoka-aineita ovat mm. mustikka, jotkut mausteet ja punajuuri.

Hammaskivi poistetaan ultraäänilaitteella ja käsi-instrumentein. Värjäytymiä poistetaan myös jauhepuhdistimella. Jauhepuhdistimesta suihkutetaan jauhetta ja vesi-ilmasuihkua värjäytymäkohtaan, jolloin värjäytymä irtoaa. Vastaanotollamme käytetään myös erilaisia puhdistustahnoja.

Ammattimainen hampaiden puhdistus poistaa bakteereja myös ientaskuista, jolloin edistetään ikenen terveyttä. Plakin väheneminen estää myös hampaiden reikiintymistä eli kariesta. Hammaslääkäri ja suuhygienisti kertovat sinulle parhaat kotihoitovälineet hampaiden puhdistukseen, jotta bakteeripeite saadaan pidettyä vähäisenä myös kotioloissa.

 

Hampaiden puhdistus oikomishoidon yhteydessä

Oikomishoidon yhteydessä on erityisen tärkeää huolehtia hampaiden perusteellisesta puhdistamisesta. Hoidossa käytettävät kojeet lisäävät plakin kiinnittymistä hampaisiin ja siten voivat lisätä hampaiden reikiintymistä ja ientulehdusta.