Hampaiden puhdistus

Varaa aika netistä

Soita numeroon ja varaa aika

Ammattimainen hammaslääkärin tai suuhygienistin tekemä hampaiden puhdistus saa hampaat näyttämään siisteiltä ja tuntumaan liukkailta. Hammaskiven poiston jälkeen puhdistuksessa keskitytään poistamaan värjäymiä ja plakkia. Hampaat värjäytyvät tyypillisesti juomista kuten kahvista, teestä ja punaviinistä. Muita värjääviä ruoka-aineita ovat mm. mustikka, jotkut mausteet ja punajuuri.

Hammaskivi poistetaan ultraäänilaitteella ja käsi-instrumentein. Värjäytymiä poistetaan myös jauhepuhdistimella. Jauhepuhdistimesta suihkutetaan jauhetta ja vesi-ilmasuihkua värjäytymäkohtaan, jolloin värjäytymä irtoaa. Vastaanotollamme käytetään myös erilaisia puhdistustahnoja.

Ammattimainen puhdistus poistaa bakteereja myös ientaskuista, jolloin edistetään ikenen terveyttä. Plakin väheneminen estää myös hampaiden reikiintymistä eli kariesta. Hammaslääkäri ja suuhygienisti kertovat sinulle parhaat kotihoitovälineet puhdistukseen, jotta bakteeripeite saadaan pidettyä vähäisenä myös kotioloissa.

Hampaiden puhdistus oikomishoidon yhteydessä

Oikomishoidon yhteydessä on erityisen tärkeää tehdä hampaiden puhdistus  perusteellisesti. Hoidossa käytettävät kojeet lisäävät plakin kiinnittymistä hampaisiin ja siten voivat lisätä hampaiden reikiintymistä ja ientulehdusta.

Jaa artikkeli