Hampaiden valkaisu

Varaa aika netistä

Soita numeroon ja varaa aika

Hampaiden valkaisun tarkoituksena on vaalentaa tummuneiden tai keltaisten hampaiden sävyä. Toisilla hampaiden väri on luonnostaan keltaisempi tai harmaampi ja usein hampaat tummuvat esimerkiksi iän myötä. Hampaissa voi myös olla pinnallisia värjäytymiä, jotka aiheutuvat mm. kahvista, teestä, punaviinistä, mustikasta, nuuskasta ja tupakoinnista. Pinnalliset värjäytymät saadaan yleensä poistettua  suuhygienistin tai hammaslääkärin tekemän ammattimaisen puhdistuksen avulla. Puhdistuksen jälkeen valkaisulla saadaan luonnollisen vaalea sävy hampaisiin, mutta joskus pelkkä värjäytymien poisto riittää hymyn kirkastamiseen.

Varaa aika hampaiden valkaisuun nettiajanvarauksesta

Ennen hampaiden valkaisua

Ennen hampaiden valkaisua on tehtävä koko suun tutkimus ja hoidettava hampaat ja ikenet kuntoon. Reikiintyneet hampaat paikataan ja hammaskivi sekä pinnalliset värjäymät poistetaan. On hyvä muistaa, ettei valkaisun avulla pystytä vaalentamaan esimerkiksi paikkoja, kruunuja tai laminaatteja. Raskaana olevien ja imettävien hampaita ei valkaista.

Hampaiden valkaisu vastaanotolla

Vastaanotollamme on käytössä hellävarainen ja tehokas BlancOne-valkaisutuoteperhe. BlancOne-tuotteilla valkaisu on myös nopeampaa, kuin muilla vastaavilla tuotteilla, sillä sen käyttö ei vaadi iensuojia, ja sen vaikutusaika on lyhyt. Vastaanottovalkaisu vaatii ainoastaan yhden käyntikerran ja valkaisun suorittaa suuhygienistimme. Valkaisun lopputulos ja tuloksen pysyvyys vaihtelevat valitun valkaisutuotteen mukaan.  Valittavana on kolme erilaista valkaisua:

Hymynkirkaste (BlancOne Click)

Hinta  59 euroa

Tämä valkaisu on tarkoitettu hymyn kirkastamiseen ja sen voi tehdä vaikka jokaisen suuhygienistin tekemän hampaiden puhdistuksen jälkeen. Hymynkirkasteessa valkaisuaine vaikuttaa hampaan pinnalla 10 minuutin ajan, joten käsittely on nopea. Hymynkirkasteella saat noin 4-5 astetta vaaleammat hampaat. Vaalennustulos pysyy noin 3-4 kuukautta ja hoito voidaan toistaa 3-6 kuukauden välein.

Hampaiden tehovalkaisu (BlancOne Touch)

Hinta 169 euroa

Tällä valkaisumenetelmällä saadaan pitkäkestoisempi lopputulos, tulos pysyy jopa vuoden verran. Valkaisuaine vaikuttaa hampaiden pinnalla 3×8 minuuttia, ja koko vastaanottokäynti kestää tavallisesti noin tunnin verran. Tyypillisesti hampaat vaalenevat 6-7 astetta. Hoito voidaan toistaa vuoden välein ja valkaisutulosta on mahdollista ylläpitää myös yhdistämällä se kotivalkaisuun.

Ultravalkaisu (BlancOne Ultra)

Hinta 299 euroa

Tällä valkaisumenetelmällä saavutetaan pitkäkestoisin, jopa 2 vuotta pysyvä lopputulos. Ultravalkaisun avulla saavutetaan myös vaalentavin lopputulos ja hampaat vaalenevat jopa 10 astetta. Tämä vastaa kotivalkaisumenetelmin saatavaa tulosta. Ultravalkaisu on menetelmistä ainoa, joka vaatii ikenien suojaamisen iensuojalla. Valkaisuaine vaikuttaa hampaiden pinnalla 3x4minuuttia.

Vaalennustulosten pysyvyyteen vaikuttaa paljon se mitä syö ja juo. Värjäävät elintarvikkeet kuten tee, kahvi, punaviini ja tupakointi tummentavat hampaita ajan myötä.

Hampaiden valkaisu kotona

Kotivalkaisu on suositeltavinta tehdä yksilöllisillä valkaisulusikoilla, jotka valmistetaan hampaistasi otettujen jäljennösten avulla juuri sinulle sopiviksi. Yksilölliset valkaisulusikat ovat tiiviit ja turvalliset käyttää, sillä valkaisuaine pysyy niissä hyvin, eikä pääse leviämään ikenille. Yksilöllisiä valkaisulusikoita voi myös käyttää monta kertaa, joten voit valkaista hampaat aina tarpeen tullen uudestaan.

On mahdollista käyttää myös kaikille sopivia yhden koon valkaisulusikoita, mutta näiden käytössä on haasteensa, sillä yhden koon valkaisulusikoita voi olla vaikea saada täysin istuviksi hampaille. Tällöin valkaisuainetta voi päästä ikenille ja siitä voi seurata ongelmia, kuten ikenien kirvelyä ja valkoisia laikkuja ikenillä.

Kotivalkaisujakso kestää yleensä 1-2 viikkoa halutusta lopputuloksesta riippuen. Hoidon aikana ja heti hoidon jälkeen on syytä välttää värjääviä ja happamia juomia ja ruokia. Myös tupakointia ja nuuskan käyttöä on syytä välttää valkaisujakson aikana. Kotivalkaisu on myös erinomainen tapa ylläpitää vastaanotolla tehdyn valkaisun lopputulosta. Hampaiden valkaiseminen kotona on turvallista, kun käytät vastaanotollamme suositeltuja tuotteita.

Kotivalkaisussa valkaisulusikoita voidaan potilaan valinnan mukaan käyttää joko valveillaoloaikana tai yön yli. Valkaisugeeli valitaan sen mukaan, milloin tuotetta halutaan käyttää. Yökäyttöön sopii parhaiten Opalescencen 10-16% karbamidiperoksidia sisältävä valkaisugeeli. Päiväkäytössä voidaan käyttää joko Opalescencen 6% vetyperoksidia sisältävää geeliä (käyttöaika 2h/vrk) tai Opalescencen 16% karbamidiperoksidia (käyttöaika 4-5-h/vrk). Herkille hampaille suositellaan karbamidiperoksidituotteita.

Kotivalkaisutuotteiden hinnasto

Yksilölliset valkaisulusikat     95e

Kotivalkaisugeeli     19,5e / ruisku (riittää noin viikon valkaisujaksoon)

Opalescence Go 6% yhden koon valkaisulusikat 10 kpl     95e

Hampaiden valkaisussa käytettävät aineet

Hampaiden kotivalkaisussa käytetään 6-16 % karbamidi- tai vetyperoksidivalmisteita. Kotivalkaisussa käytetään Opalescence- ja Whiteness Perfect -tuotteita, jotka sisältävät karbamidiperoksidia, fluoria, kaliumnitraattia ja vähintään 20 % vettä. Whiteness Perfect -valkaisugeeli on markkinajohtaja Brasiliassa ja sitä on käytetty jo yli 8 miljoonalle potilaalle. Opalescense on taas maailman tutkituin ja myydyin valkaisugeeli ja sen valmistusmaa on USA.

Suuri vesipitoisuus valkaisuaineessa vähentää hampaan kiilteeseen kohdistuvia haittavaikutuksia, koska hampaan valkaisussa tapahtuva kemiallinen reaktio vaatii vettä. Jottei hammas kuivuisi, on tärkeää, että valkaisuaine sisältää vettä. Mitä enemmän vettä on, sitä nopeammin tapahtuu valkaiseva kemiallinen reaktio. Syljestä erittyvä pieni määrä vettä ei yksinään riitä, vaan kiille alkaa kuivua, jos valkaisuaineessa ei ole tarpeeksi vettä. Valkaisuaineissamme oleva fluori vahvistaa hammasta ja vähentää sensitiivisyyttä. Myös kaliumnitraatti ehkäisee mahdollista vihlomista valkaisun aikana. Käyttämissämme valkaisuaineissa on neutraali pH. Matala pH tarkoittaa korkeampaa happamuutta. Korkea happamuus syövyttää hammasta ja on yksi hampaiden vihlomiseen johtavista syistä.

Vastaanottovalkaisussa käytettävät BlancOne Click- ja BlancOne Touch -tuotteet sisältävät 16% karbamidiperoksidia, joka hajoaa n. 6% vetyperoksidiksi hampaan pinnalla. Aineen aktivoimiseen käytetään apuna valkaisulamppua. Yksin kotona ilman hyvää opastusta käytettyinä peroksidit voivat heikentää hampaan kiillettä ja vahingoittaa ikeniä.

Hampaiden valkaisun jälkeen

Valkaisun jälkeen voi esiintyä vihlontaa kylmälle tai kuumalle muutaman päivän ajan. Syömistä ja juomista on syytä välttää välittömästi valkaisun jälkeen. Veden juonti on sallittua. Seuraavien kahden vuorokauden aikana ei saa käyttää happamia eikä värjääviä juomia tai ruokia (esim. kahvi, tee, punaviini, kolajuomat, mustikka, curry, soija, sitrushedelmät). Tupakointi ja nuuskan käyttö on myös kielletty tänä aikana. Viikon ajan valkaisun jälkeen on varottava värjääviä kemiallisia suunhoitotuotteita. Suuhygienisti ja hammaslääkäri osaavat neuvoa tässä asiassa. Jonkin aikaa valkaisun jälkeen on suositeltavaa käyttää hammastahnaa, joka on tarkoitettu vihloville hampaille. On myös tärkeää, että tahna sisältää riittävästi hammaskiillettä vahvistavaa ja hoitavaa fluori.

Varaa aika hampaiden valkaisuun nettiajanvarauksesta.

Jaa artikkeli