Soodapuhdistus

Soodapuhdistus eli oikealta nimeltään jauhepuhdistus on hampaiden tehopesu. Puhdistusmenetelmää voisi kuvata hampaiden painepesuksi. Soodapuhdistuksen jälkeen hampaat ovat miellyttävän liukkaan tuntoiset ja puhtaat.  Jauhepuhdistuksella voidaan poistaa plakkia ja pinnallisia värjäymiä, joskaan menetelmä ei ole paras tapa kaikkien värjäymien poistoon. Saman ellei paremmen lopputuksen saa pastapuhdistuksella ja ultraäänellä.

 

Kenelle Soodapuhdistus sopii

Soodapuhdistus sopii henkilölle, joka ei halua käyttää fluoria, jota taas pastapuhdistuksessa käytettävä pasta sisältää. Se on hieman pölyävä ja sottaava hampaiden puhdistustapa, joten sitä ei suositella potilaille, joilla on allergia. Jauhepuhdistus on kuitenkin nopea, miellyttävä ja turvallinen puhdistusmenetelmä iensairauksien ylläpitohoidossa. Sen avulla voidaan vähentää ienverenvuotoa lähes yhtä hyvin kuin perinteisesti käsi-instrumenttien avulla. Jauhepuhdistus koetaan usein miellyttävämpänä toimenpiteenä kuin käsi-instrumentointi. Lue lisää menetelmän käytöstä iensairauksien hoidossa laajasta monikansallisesta tutkimuksesta.

 

Varaa aika hampaiden puhdistukseen suuhygienistiltämme soittamalla ajanvaraukseen tai varaamalla aika ajanvaraussivustoltamme. Puhtaat hampaat ovat suunterveyden perusta.