Oikomishoito Inman Aligner

Varaa aika netistä

Soita numeroon ja varaa aika

Inman Aligner -menetelmää käytetään vähemmän oikomista vaativissa tapauksissa. Perinteisellä oikomishoidolla korjataan hampaiden ja leuan virheasentoja, Inman Aligner -hoito taas soveltuu esimerkiksi etuhampaiden ahtauden tai ulkonemien hoitoon. Vinot hampaat voivat häiritä esteettisesti ja ahtaus voi hankaloittaa hammasvälien puhdistusta.

Hampaiden oikominen on mahdollista myös aikuisena. Perinteisten hammasrautojen sijasta voidaan tietyissä tapauksissa käyttää irrotettavaa Inman Aligner -oikomiskojetta, jolla esteettisesti häiritsevät tai ahtautuneet hampaat saadaan oiottua.

Oikomishoito Inman Aligner

Lievemmissä oikomistapauksissa voidaan käyttää Inman Aligner -menetelmää. Se on hyvä ratkaisu etuhampaiden ahtauden ja ulkonemien hoitoon. Menetelmänä se on tehokas, turvallinen ja sen avulla saadaan hyviä tuloksia. Inman Aligner on patentoitu menetelmä, jossa etuhampaat voidaan ohjata ihanteelliseen asentoon muutamassa viikossa. Useimmiten hoito kestää 6-18 viikkoa. Oikomiskoje on irrotettava, joten se ei häiritse elämän normaalia rytmiä.

Kuinka Inman aligner -oikomishoito toimii?

Patentoidussa menetelmässä on kahdet erisuuntaan vaikuttavat nikkeli-titaanijouset, jotka ohjaavat hampaita varovasti uuteen asentoon. Alla olevassa kuvassa näet kaksi kaarta, etuhampaiden edessä ja takana. Sisempi kaari työntyy eteenpäin, kun taas ulompi kaari vetää etuhampaita taaksepäin. Pienten jousien oikaisuvoima on aktiivinen koko hoidon ajan, jopa laajemmissa oikaisutapauksissa. Oivaltavan menetelmän vuoksi oikaisuhoito toimii tehokkaasti ja nopeasti. Katso video toimintaperiaatteesta.

Inman Aligner -kojeiden toimintaperiaate

Miksi hampaiden oikomishoito kannattaa tehdä?

Etuhampaiden oikominen ei ainoastaan paranna hampaiden ulkonäköä, vaan lisää suun terveyttä. Hampaat liikkuvat jonkin verran iän myötä, joten hampaiden ahtaus yleensä pahenee ajan kuluessa. Epätasaiset hampaat ovat myös alttiimpia kulumiselle ja reikiintymiselle. Myös ientulehdus on todennäköisempää ahtaalla olevien hampaiden ympärillä.

Miten edetä?

  • Varaa aika hammaslääkäriltämme ilmaiseen arviointiin tästä
  • Hampaasi skannataan vastaanotollamme 3D-skannerilla
  • Hammasteknikko valmistaa yksilöllisen oikomiskojeen
  • Kojetta pidetään suuhunsovituksen jälkeen 16-20 tuntia vuorokaudessa, kojeen kanssa voi myös nukkua
  • 2-3 viikon välein tehdään välitarkastus, jonka avulla seurataan oikomisen etenemistä
  • Hoidon jälkeen hammaslääkäri kiinnittää retentiolangan hampaiden taakse, jotteivat hampaat palaudu entiseen asentoonsa

Kokemuksia Inman Aligner- hoidosta tässä blogissa. Inman Aligner -hoidon tuloksia voit katsella valmistajan sivuilla. Lisätietoja ja ilmaisen arvion saat hammaslääkäreiltämme Liisa Neitiniemeltä. Ajan maksuttomaan hoidon arviointiin voit varata soittamalla numeroomme 063578640 tai onlinekalenteristamme.

Uudistus

Tällä hetkellä suosittelemme ClearCorrect-oikomishoitoa vaihtoehtona Ingman Aligner hoidolle, koska sen avulla voidaan oikoa hampaistoa monipuolisemmin ja laajemmin. Tutustu tästä ClearCorrect-hoitomenetelmään.

Jaa artikkeli