Hammas­implantti

Varaa aika netistä

Soita numeroon ja varaa aika

Hammasimplantti eli keinojuuri on nykyään tavallisin tapa korvata puuttuva hammas. Implanteilla voidaan korvata yksi tai useampi puuttuva hammas. Implantti koostuu luun sisälle istutettavasta titaaniruuvista, josta tulee hampaan juuriosa. Ruuvin päälle kiinnitetään hampaan näkyvä osa eli kruunu. Nastahammas taas tarkoittaa olemassa olevaan juureen kiinnitettyä kruunua. Implantti tuntuu suussa samalta kuin oikea hammas, joten monelle se on miellyttävin ja paras tapa saada uusi hammas puuttuvan tilalle. Erilaisilla implanttirakenteilla saadaan myös huonosti pysyvät irtoproteesit kiinnittymään paremmin paikalleen.

Implanttihoito

Ennen implanttihoitoon ryhtymistä on suu tutkittava, röntgenkuvattava ja tulehdukset hoidettava. Lisäksi arvioidaan implanttihoidon soveltuvuus tilanteeseen. Hampaat jäljennetään implanttihoidon suunnittelua varten. Implantoinnin suorittaa suukirurgi tai implanttihoitoon perehtynyt hammaslääkäri. Leukaluuhun porataan sopivan kokoinen reikä ja kierteet, johon hammasimplantti ruuvi kierretään. Joskus leukaluuta on implantoitavalla alueella liian vähän. Tällöin implantin ympärille lisätään yleensä keinoluuta. Hammasimplantin annetaan luutua yleensä 2-3 kuukautta, tarvittaessa kauemminkin. Paranemisvaiheen jälkeen aloitetaan kruunun, sillan tai irrotettavan proteesin valmistus ottamalla tarvittavat jäljennökset. Implanttihoito vaatii tämän jälkeen vielä muutaman käyntikerran. Uudet implanttihampaat vaativat yhtä huolellista kotihoitoa ja säännöllistä hammaslääkärin suorittamaa tutkimusta kuin muutkin hampaat. Suuhygienistimme ohjeistaa kruunun asettamisen jälkeen juuri Sinulle sopivat välineet ja tavat implantin puhdistamiseen. Käytämme hoidossa Straumannin implantteja. Voit lukea lisää hammaslääkäriltä usein kysytyistä kysymyksistä tästä linkistä.

Implanttien soveltuvuus

Implanttihoito sopii lähes kaikille aikuisille. Lapsille ja nuorille implantointia suositellaan vasta, kun leukojen kasvu on pysähtynyt. Leukojen kasvu myötäilee pituuskasvua. Hoitamattomat suun alueen tulehdukset ovat este implantoinnille. Myös tietyt sairaudet, kuten epätasapainossa oleva diabetes ja osteoporoosilääkkeet voivat olla este implantoinnille. Tupakointi heikentää implantin luutumista ja voi vaikuttaa implantin pysyvyyteen.

Jaa artikkeli