Oikomishoito Inman Aligner

Oikomishoito Inman Aligner -menetelmää käytetään vähemmän oikomista vaativissa tapauksissa. Perinteisella oikomishoidolla korjataan hampaiden ja leuan virheasentoja. Oikomishoito auttaa purentahäiriössä, joka vaikeuttaa leukojen normaalia kasvua ja hampaiden normaalia puhkeamista. Häiriön seurauksena voi olla eri asteisia kipuja pään ja kasvojen alueella sekä ruoan pureskelu voi hankaloitua. Vinot hampaat voivat häiritä esteettisesti. Ahtaus voi hankaloittaa hammasvälien puhdistusta.

Hampaiden oikominen on mahdollista myös aikuisena. Hammasrautojen sijasta voidaan tietyissä tapauksessa käyttää irrotettavaa oikomiskojetta, jolla vinot hampaat saadaan suoraan.

 

OIKOMISHOITO INMAN ALIGNER

Lievemmissä oikomistapauksissa voidaan käyttää Inman Aligner -menetelmää. Se on hyvä ratkaisu etuhampaiden ahtauden ja ulkonemien hoitoon. Menetelmänä se on tehokas, turvallinen ja antaa hyvät tulokset. Inman Aligner on patentoitu menetelmä, jossa etuhampaat voidaan ohjata ihanteelliseen asentoon muutamassa viikossa. Useimmiten hoito kestää 6-18 viikkoa. Oikomiskoje on irrotettava, joten se ei häiritse elämän normaalia rytmiä.

 

Kuinka oikomishoito toimii?

Patentoidussa menetelmässä on kahdet erisuuntaan vaikuttavat nikkeli-titaani jouset, jotka ohjaavat hampaita varovasti uuteen asentoon. Alla olevassa kuvassa näet kaksi kaarta, etuhampaiden eteen ja taakse. Sisempi kaari työntyy eteenpäin, kun taas ulompi kaari vetää etuhampaita taakse päin. Pienten jousien oikaisuvoima on aktiivinen koko hoidon ajan, jopa laajemmissa oikaisutapauksissa. Oivaltavan menetelmän vuoksi oikaisuhoito toimii tehokkaasti ja nopeasti. Katso video toimintaperiaatteesta.

Inman Aligner -kojeiden toimintaperiaate

Miksi hampaiden oikomishoito kannattaa tehdä?

Etuhampaiden oikominen ei ainoastaan paranna hampaiden ulkonäköä vaan lisää suun terveyttä. Hampaat liikkuvat jonkin verran iän myötä, joten hampaiden ahtaus yleensä pahenee ajan kuluessa. Epätasaiset hampaat ovat myös alttiimpia kulumiselle ja reikiintymiselle. Myös ientulehdus on todennäköisempää ahtaalla olevien hampaiden ympärillä.

Miten edetä?

  • varaa aika hammaslääkäriltämme
  • otamme kipsivalun hampaistasi
  • hammasteknikko valmistaa yksilöllisen oikomiskojeen
  • sovituksen jälkeen pidä kojetta 16-20 tuntia päivässä, voit myös nukkua sen kanssa
  • 2-3 viikon välein teemme välitarkastuksen oikomisen etenemisestä
  • hoidon jälkeen hammaslääkäri kiinnittää retentiolangan hampaiden taakse, etteivät hampaat palaudu entiseen asentoonsa

Tutustu menetelmän antamiin kokemuksiin mukavasti kirjoitetussa blogissa ja oikaisuhoidon tuloksia voit katsella valmistajan sivuilla. Lisätietoja ja ilmaisen arvion saat hammaslääkäreiltämme Liisa Neitiniemeltä ja Sven Holmlundilta. Varaa aika soittamalla numeroomme tai varaa maksuton hoidon arvionti Online kalenteristamme.